måndag 25 april 2011

Kommentar till Carina Ståhlroos inlägg om Flickr

Hej Cina!
Bra blogg du har gjort. Eftersom jag kommer att gå över till min nästa tjänst som innebär att jag ska vlogga om Flickr har jag läst dina blogginlägg.
Här är lite mer tips om hur Flickr kan användas för dig som är fotointresserad.
Jag hittade dem idag.

Gör ditt bloggande mer framgångsrikt med hjälp av Flickr!. Christian Rudolf (2009) beskriver hur man kan göra den egna bloggen mer attraktiv genom att använda tjänster och innehåll som finns på Flickr. Ett sätt är att använda fler bilder på sin blogg som man genom Flickr får tillgång till gratis. Ett annat sätt är att skapa värde till den egna bildbanken på Flickr genom att nå ut till fler männsiskor via sin blogg. Genom att använde tjänsten Flickr Badge kan man göra sina bilder synliga på sin blogg.
Gratis bilder från Flickr
Flickr har  ett system som innebär att man som fotograf kan sätta olika licenser på sina bilder under ett ramverk som kallas Creative Commons (CC) . Den intressanta licenstypen i det här sammanhanget kallas Attribution License. Bilder som är katalogiserade med den här licensen får användas av alla bara upphovsmannen får erkännande för det. Det går alltså bra att använda andra fotografers bilder på den egna bloggen och även i kommersiella sammahang bara man uppger vem som är upphovsmannen. Det görs enklast genom att skriva fotografens namn brevid bilden och länka tillbaka till hans webbsida eller Flickerprofil.
Addera värde till din bildbank
Genom att ladda upp bilder till sitt Flickrkonto och sätta licensen "Attribution License" gör du det möjligt för andra att använda dina bilder. Det innebär att de som använder dina bilder måste referera tillbaka till din blogg, vilket är ett bra sätt att nå ut till fler människor. För att få trafik till din egen blogg behöver du få andra människor att referera till dig genom exempelvis länkning. 
Hur du kan få bilder som ett flöde på din blogg
Skapa din egen Flickr badge  och gör din blogg mer personlig genom att visa upp dina bilder som ett flöde på din blogg. Du kan välja mellan att visa saker från den egna fotosamlingen på Flickr eller en av dina grupper eller från allas uppladningar.  
Källa.
Rudolf, Christian (2009 Flickr gör ditt bloggande mer framgångsrikt! [Elektroniskt] www.mjukvara.se Tillgänglig: http://www.mjukvara.se/blogg/flickr-bloggande/ [2011-04-25]

1 kommentar:

  1. Hej Kikki!
    Tack för en trevlig kommentar och nya bra tips! Nu har jag lärt mig ännu mer om Flickr. :-)

    SvaraRadera